Spring naar inhoud

Pensioenfondsen

24 september 2017

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

From → 0. Permanent

2 reacties
 1. “Het beleid van de Europese Centrale Bank om de rente zeer laag te houden, hebben grote schade aangericht in het vertrouwen in ons pensioen.”

  Volgens mij heeft het op de handen zitten en het niet aanpassen van het FTK van de opeenvolgende regeringen Balkenende en Rutte met coalitiepartners en gedogers aanzienlijk grotere schade aangericht. Door de politiek vastgestelde onzinnig lage rekenrente is in tien jaar tijd ca € 87 mld. pensioenvermogen van de ouderen naar de jongeren verschoven.

  De zelfstandigenaftrek en winstvrijstelling wordt bij de lagere inkomens in belangrijke mate afgeroomd door de opdrachtgever. Daarbij wordt ook de wet op het minimumloon stelselmatig ontdoken. Dat geld is dus in het geheel niet beschikbaar voor echt pensioen en dekking voor arbeidsongeschiktheid en overlijden zoals Omzigt ten onrechte stelt. De collega‘s van Omtzigt’s partijgenoot Hans de Boer maken als het zo uitkomt graag misbruik van de Nederlandse verzorgingsstaat en laat de Nederlandse belastingbetaler graag t.z.t. voor oplossing van de zo ontstane problemen opdraaien. Après nous, le déluge, zoals goed rentmeesterschap betaamd.

  Uiteraard zegt Omtzigt ook niet hoe het pensioenvermogen naar individuele deelnemers moet worden verbijzonderd. Dat probleem hebben alle politici, SER met sociale partners jaren voor zich uitgeschoven.

  Het risicoprofiel voor de beleggingen van jongeren moet helemaal niet veel hoger te liggen. Als je in het begin veel risico neemt, loop je het risico dat je kostbare lang renderende premiereserves verjubelt en die verjubeling valt later moeilijk goed te maken. Het blijft dus gewoon casino kapitalisme.

  Overigens gaat de heer Omtzigt er aan voorbij dat de aandelenkoersen/obligatiekoersen door het QE-programma van Draghi aardig werden ondersteund en daar profiteren de Nederlandse pensioenfondsen ook flink van. (2014) Omdat Omtzigt meent dat hij goed kan rekenen en overal verstand van heeft, zie ik graag een berekening van hem tegemoet.

 2. Dhr JC Kortekaas permalink

  Het Nederlandse pensioenvermogen is verreweg het grootste van de eurozone en werkt zo ontwrichtend op de stabiliteit van de euro.

  “Aangezien de Nederlandse pensioenfondsen meer dan de helft van al het pensioenvermogen in de eurozone bezitten wordt juist ons land het hardst getroffen”

  CDA redeneert omgekeerd.

  Was getekend Pieter O.

  https://www.cda.nl/standpunten/pensioenen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: