Spring naar inhoud

Staatsgeheim

13 juni 2013

_________________________________________________________________________________________________

Het Openbaar Ministerie schijnt de heren R.F.M. L.en A.A.M. v.A te willen vervolgen wegens het verklappen van een (publiek) staatsgeheim.  Daarmee snijdt het OM echter in zijn eigen vingers

_________________________________________________________________________________________________

Het Openbaar Ministerie schijnt de heren R.F.M. L. en A.A.M. v.A te willen vervolgen wegens het verklappen van een (publiek) staatsgeheim over de vermeende aanwezigheid van kernwapens bij vliegbasis Volkel. Ik druk mij in het licht van art 98 WvS [1] voorzichtig uit, want ken ik nu wel of niet een staatsgeheim? Als ik het weet, heb ik het dan nu verklapt? En wat nu als ik het niet weet?

There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don’t know. But there are also unknown unknowns. There are things we don’t know we don’t know..

Ik zou het voorzichtigheidshalve op het laatste willen houden, een gewaarschuwd mens telt voor twee:  http://www.youtube.com/watch?v=s6EaoPMANQM

Voor het OM zijn er echter maar twee mogelijkheden:

(1) Die krengen liggen er niet
R.F.M. L. en A.A.M. v.A kunnen geen staatsgeheim verklapt hebben -iets wat er niet is, is ook geen geheim – en spreken dus alleen niet de waarheid.

(2) Die krengen liggen er wel
R.F.M. L. en A.A.M. v.A spreken de waarheid en hebben mogelijk een (publiek) staatsgeheim verklapt – zie onder [1]. Het OM begaat echter ook een misdrijf door dit bij de vervolging naar buiten te brengen en daarmee het staatsgeheim impliciet te verklappen en te bevestigen, daarmee aangevend dat (1) kennelijk niet van toepassing is. Het OM dient dus ook te worden vervolgd en Teeven en Opstelten zijn als baas van het OM medeplichtig.

P.S. 1  Om de aandacht van PRISM en de AIVD te trekken had ik natuurlijk de volgende buzzwords in een voetnoot kunnen opnemen: http://www.geekosystem.com/dhs-list-of-buzzwords/ . Dit brengt mij op het idee dat het PRISM systeem eenvoudig valt te killen. Als elke Europeaan nu een week lang een document met al deze buzzwords onder een telkens andere naam aan zijn uitgaande mail attached dan worden de Amerikaanse NSA helemaal horendol en ligt dat systeem in de kortste keren plat. Kunnen die Amerikanen  dat PRISM-systeem direct in de stortkoker gooien, voor ca. $20m per jaar kan dat systeem overigens ook niet veel zijn.

PS 2 Ik was één mogelijkheid vergeten: het OM weet het ook niet . Blijft dat Teeven en Opstelten geen knip voor de neus waard zijn omdat zij verantwoordelijk zijn voor onze veiligheid (sic)  en het kennelijk ook niet weten.[2]
________________

Laatste bijgewerkt  7 oktober 2013

[1] W.v.S art 98:
“Hij die een inlichting waarvan de geheimhouding door het belang van de staat of van zijn bondgenoten wordt geboden, een voorwerp waaraan een zodanige inlichting kan worden ontleend, of zodanige gegevens opzettelijk verstrekt aan of ter beschikking stelt van een tot kennisneming daarvan niet gerechtigd persoon of lichaam, wordt, indien hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat het een zodanige inlichting, een zodanig voorwerp of zodanige gegevens betreft, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.”

[2] http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/07/oud-premiers-lubbers-en-van-agt-niet-vervolgd-om-lekken-over-volkel/

From → 2. Archief

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: